Botuline toxine injecties

Voor de behandeling van rimpels en plooien in het gezicht bestaan meerdere mogelijkheden. Rimpels en plooien (zoals lach-, boosheids- of fronsrimpels) die ontstaan als gevolg van voortdurende aanspanning van spieren, kunnen (tijdelijk) worden behandeld door de spierspanning te verminderen of de spieren uit te schakelen. Dit kan worden gedaan met botuline toxine injecties (Botox® of Dysport®). Het effect van deze behandeling houdt vaak drie tot zes maanden aan. Herhaling is mogelijk.

De diepte van een rimpel kan eventueel aanvullend worden verbeterd door middel van het opvullen van de rimpel met een hyaluronzuur. U leest hierover meer in de folder Hyaluronzuur (Restylane®).

Botuline toxine kan ook worden gebruikt bij overmatige transpiratie. Het middel wordt dan ingespoten in een diepere huidlaag van de oksels, of onderhuids in handen of voeten. De productie van zweet wordt hiermee geremd, soms wel voor negen tot twaalf maanden.

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees meer in de uitgebreide folder over botuline toxine, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Botuline toxine'
Informatiebrochure 'Botuline toxine' (50 kB)

Comments are closed.