Borstvergroting

Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen een borstvergroting wensen. Bij sommige vrouwen zijn de borsten bijvoorbeeld kleiner of minder stevig geworden na de zwangerschap of gewichtsverlies. Bij anderen zijn ze vanaf het begin weinig ontwikkeld. Ook kunnen de borsten gaan hangen, omdat in de loop der jaren het stevige klierweefsel in de borst plaats maakt voor vetweefsel en de huidelasticiteit vermindert.

Een borstvergroting kan dan uitkomst bieden. De borst wordt dan vergroot door het inbrengen van een implantaat (prothese). Er zijn verschillende soorten implantaten. Meestal worden borstimplantaten gebruikt die gevuld zijn met siliconengel. Deze voelen zacht en soepel aan. Uw borst krijgt hierdoor een vollere vorm. Lees voor meer informatie ook de aparte folder Borstimplantaten.

Een borstvergroting wordt op zijn vroegst uitgevoerd als de borsten zijn uitgegroeid. Meestal is dit om en nabij het achttiende levensjaar.

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees meer in de uitgebreide folder over borstvergroting, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Borstvergroting'
Informatiebrochure 'Borstvergroting' (58 kB)

Comments are closed.